Houten vloeren Eiken vloeren

Eiken houten vloeren v.a. 14,98 pm2 | Bebo Parket

Eiken vloeren - hoge kwaliteit lage prijs

Bebo past haar inkoopbeleid aan op de laatste trends. Zo zijn onze eiken vloeren momenteel razend populair. Deze vloeren zijn op drie manieren leverbaar:

 

1. Eiken vloer van volledig massief eiken planken

Door de sterke werking van de planken wordt de massief eiken vloer nog maar weinig verkocht. De planken krimpen en zetten uit in de breedte van de nerf (jaarring) van het hout. Hoe dikker de toplaag, hoe meer werking. Langere planken kunnen ook in de lengte gaan werken, waardoor ruimte tussen de planken ontstaat. Bebo raadt daarom bij een kamerbreedte van meer dan vier meter massief eiken af.. Gelukkig zijn er twee interessante alternatieven:

2. Lamelparket

Bij lamelparket is er sprake van een onderlaag en een toplaag. De toplaag bestaat uit massief eiken. De onderlaag bestaat uit drie lagen van bijvoorbeeld vurenhout. Deze lagen worden dwars gelegd, zodat er nauwelijks werking kan ontstaan.

3. Muliplank

Bij een multi- of duoplank kiest u voor een toplaag van 1 tot 4 mm massief eiken. De multiplex onderlaag is dwars gelegd, zodat werking van het hout wordt tegengegaan. De onderlaag bestaat uit 7 - 9 lagen hout. Bij Bebo vindt u uitsluitend multiplanken van hoge kwaliteit.