Houten vloeren Houten vloeren Gelaagd massief vloeren

Gelaagd massief vloeren | Bebo Parket

100% houten planken uit massief hout

Massieve parketvloeren voor de beste prijs

www.beboparket.nl en www.bebolaminaat.com!

Wij maken massieve parketvloeren met planken die voor de volle 100% bestaan uit massief hout. Het is mogelijk om deze parketvloeren in verschillende vormen te leggen. Veel voorkomende patronen bij parketvloeren zijn:

  • visgraat
  • Hongaarse punt
  • Holland-patroon
  • mozaek
  • Versailles
  • strokenparket

Populair zijn tegenwoordig de brede parketplanken. Vroeger werd de parketvloer vaak met kleine plankjes gelegd. Met de houtstructuren is het precies zo. Nu wil men graag een parketvloer met veel noesten en structuur, terwijl dat vroeger zo weinig mogelijk mocht zijn.

Messing en groef

Door de regel zijn de planken van een parketvloer 20mm dik. Aan de lange zijden hebben de vloerplanken een messing- en groefverbinding. Aan de kopse kant voorzien we de plank ook van een mes- of groef voor een goed resultaat, zodat de plank mooi strak tegen elkaar gelegd kan worden.

Afwerking van parketplanken : olie

We gebruiken olie om de vloer mee af te werken zodat deze goed beschermd is. En laag olie wordt op de houten vloerdelen aangebracht. Indien nodig kan er op slijtageplekken plaatselijk worden bijgewerkt. De vloer kan in verschillende kleuren worden geolied. Bij onze showroom van www.beboparket.nl en www.bebolaminaat.com (een merk van Beboparket) vindt u verschillende proefplankjes speciaal voor u gemaakt. Deze proefplankjes kunt u meenemen naar huis om bij uw interieur te passen en of dit de kleur is die u wenst.

Onderhoud van massief houten parketvloeren

Regelmatig schoonhouden van uw parketvloer is wel belangrijk, ondanks dat u de parketvloer heeft afgewerkt met olie waardoor deze grotendeels onderhoudsvrij is. U kunt uw vloer onderhouden door deze wekelijks te behandelen met een onderhoudszeep en een licht vochtige dweil. Belangrijk is dat de onderhoudszeep een laagje achterlaat op de vloer welke vuil- en waterafstotend is.