Houten vloeren Lamelparket

Lamelparket vloeren | Bebo Parket

Lamelparket

Lamelparket is een houten vloer met een toplaag van 4 tot 7 mm kwalitatief zeer hoogwaardig hardhout. De basislaag bestaat uit kriskras gelijmde houten lagen of multiplex. Lamelparket wordt ook wel multiplank of duoplank genoemd. Een innovatieve product als het gaat om de nieuwste houten vloeren. Kiest u voor lamelparket, dan bent u verzekerd van een bijzonder stabiel product. De verschillende lagen staan haaks op elkaar en zijn onder hoge druk onderling verlijmd. De natuurlijke werking van het hout is dan ook minimaal. Dat maakt lamelparket uiterst geschikt om op vloerverwarming te leggen. Bovendien kunt u lamelparket ideaal 'zwevend' leggen toepassen in grote ruimtes, zoals een appartement.  Deze vloerdelen hebben allen een zogeheten 'mes en groef' rondom. Bij lamelparket combineert u de uitstraling van een massieve plankenvloer met de voordelen van ambachtelijk parket.

Alleen de toplaag is zichtbaar, deze bepaalt immers het aangezicht. Lamelparket kan hierdoor relatief voordelig zijn, omdat alleen voor de bovenlaag ‘duurder’ hout gebruikt wordt (meestal eiken hout)

 

Tot halverwege de vorige eeuw werden houten vloeren hoofdzakelijk aangebracht op de balken die van muur tot muur lopen. Voor voldoende draagvermogen diende het parket daarbij minimaal 3 cm dik te zijn.Tegenwoordig worden deze houten vloeren op de reeds aanwezige draagvloer - ook wel lamelparket genoemd - gelijmd (met een tussenvloer) of los (‘zwevend’) geplaatst.

 

Bij Bebo vindt u tientallen soorten lamelparket, zowel onbehandeld als behandeld. Breng een bezoek aan onze showroom en maak uw keuze voor het lamelparket dat bij u past!