Houten vloeren Luchtvochtigheid houten vloeren

Luchtvochtigheid houten vloeren | Bebo Parket

Controleer de luchtvochtigheid voor behoud van uw houten vloer

 

Een optimale conditie van uw vloer zorgt voor een langdurige constante kwaliteit. Het is belangrijk de luchtvochtigheid van de omgeving in de gaten te houden. Deze luchtvochtigheid is te meten met een hygrometer. Deze is verkrijgbaar in analoge en digitale vorm. De meest nauwkeurige hygrometer is de analoge haar- hygrometer. Let er wel op dat deze geijkt is, zodat de verandering van de luchtvochtigheid snel en goed gemeten kan worden.

 

Houd de luchtvochtigheid op peil

 

Het is niet zo eenvoudig als het lijkt om de luchtvochtigheid in een kamer op peil te houden. Er worden vaak radiatorbakjes gebruikt, maar deze raken leeg en worden vaak vergeten aangevuld te worden met water. Wanneer het raam wordt opengezet is dit vaak ook niet voldoende omdat er dan droge lucht wordt aangevoerd en dat leidt weer tot extra stookkosten.

 

De oplossing: een luchtbevochtiger

 

 

Uw houten vloer of parketvloer profiteert van een luchtbevochtiger en dit geeft ook nog eens een gezonder leefklimaat. U voelt uzelf prettiger in uw woonkamer en een luchtbevochtiger is ook de enige juiste oplossing.