Houten vloeren Onderhoud olie en lak

Onderhoud olie en onderhoud lak | Bebo Parket

ONDERHOUD OLIE

Onderhoud uw houten vloer met olie

Duurzaam en kleurrijk

Onderhoud met olie is belangrijk voor uw parketvloer, lamelparketvloer, massief houten of ander houten vloeren. U wilt graag de oude kleur terug wanneer uw vloer mocht verkleuren. Misschien wilt u wel een andere tint. De vloer zal na de juiste behandeling met olie weer als nieuw ogen en u heeft uw plezier ervan!

BELANGRIJK! Het is van groot belang om de herstelbehandeling door een vakman uit te laten voeren om geen schade aan uw vloer te krijgen. Hierbij kunnen wij van Beboparket u uiteraard helpen.

Het dagelijks onderhoud aan uw vloer kunt u uiteraard zelf verrichten. Hier leest u er meer over


Uw vloer ieder jaar opnieuw oliŽn?

De meeste mensen denken dat de vloer ieder jaar opnieuw moet worden geolied, maar dit is gelukkig niet zo. De poriŽn van het hout zijn doordringt met de eerste laag olie en deze zijn dan voldoende verzadigd. Met een volgende oliebeurt blijft de eerste laag verzadigd en de extra laag gaat bovenop de vloer liggen en trekt eerder vuil aan.

De eerste keer is het beter om de vloer helemaal te oliŽn, ook voor uw portefeuille. U kunt dan met een dweil en onderhoudszeep steeds weer een beschermlaag aanbrengen. Mochten er toch nog slijtageplekken ontstaan op de plekken waar u veel loopt of op andere plaatsen bijvoorbeeld bij het bankstel of eettafel dan kunt u deze plekken met olie bijwerken.

Olie: uw vloer onderhoudsvrij

Zoals hierboven beschreven is meer onderhoud eigenlijk niet nodig aan uw vloer. Door de olie afwerking is uw vloer in principe onderhoudsvrij. De olie is vrij eenvoudig aan te brengen op de vloer en dit kunt u eventueel zelf doen. Wij van Beboparket (het bedrijf achter www.beboparket.nl en www.bebolaminaat.com) stellen u een boenmachine gratis beschikbaar en voorzien u van de uitleg hoe u met de machine moet werken, ook krijgt u een duidelijk beschrijving mee.

ONDERHOUD LAK

Uw vloer onderhouden met een laklaag

Harde beschermlaag voor uw parket en/of houten vloer

U bent verzekerd van een onderhoudsvrije vloer als u uw vloer afwerkt met een laklaag. Een goed idee dus! Vuil en vocht kan niet in de vloer doordringen door de Ďplasticí laag en geeft uw vloer een harde bescherming.

Olie kan wel plaatselijk worden bijgewerkt, dit kan met lak niet. De lak heeft een veel hardere afwerking dan wanneer u olie gebruikt. Plaatselijk bijwerken met lak is ook niet nodig, mochten er toch slijtageplekken ontstaan, dan zal de vloer in zijn geheel geschuurd moeten en zult u deze opnieuw moeten lakken.

Drie lagen lak op uw vloer

Om een mooie gladde vloer te krijgen kunt u de vloer afwerken met een lak bestaande uit drie lagen. Wel moet u de vloer na de tweede laklaag altijd tussentijds schuren. Van lak zijn talloze uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld glans, mat of satijn. Wij hebben diverse proefplankjes in onze showroom welke u mee mag nemen naar huis of de kleur en uitvoering past bij uw interieur.

BELANGRIJK! Het aanbrengen van een laklaag is een zeer specialistisch werk en is noodzakelijk om door een parketteur te laten verrichten.