Houten vloeren Planken vloeren

Planken vloeren | Bebo Houten Vloeren

Prachtige plankenvloeren met een natuurlijke uitstraling www.beboparket.nl en www.bebolaminaat.com levert uw gewenste houten vloer

U komt haast automatisch uit bij een plankenvloer wanneer vloer wilt met een natuurlijke uitstraling waarvan u jarenlang kunt genieten. Met de jaren wordt de plankenvloer steeds mooier en intenser.

Een plankenvloer kunt u in de lengte met elkaar verbinden omdat we deze leveren met een messing- en groefverbinding. Iedere plank past precies in de andere plank, doordat de messing (ook wel veer genoemd) precies past.  Het effect is een mooie egale plankenvloer.

 

Massief of gelaagd

 

Naast massieve planken zijn er ook gelaagde planken. Gelaagde planken zijn houten planken die uit verschillende lagen worden opgebouwd in een fabriek. Dit soort parketplanken worden ook wel systeemplanken genoemd. De planken van houten vloeren zijn in verschillende afmetingen en soorten verkrijgbaar, ook de lengtes en breedtes kunnen per soort verschillen. De meest gangbare houtsoort is de eikenvloer. Een minder gangbare houtsoort is de berkenvloer, merbau en beukenvloer waarvan een parketplank wordt gemaakt.

 

Plankenvloeren in wildverband

 

Een plankenvloer wordt gelegd in wildverband, terwijl een parketvloer in een vooraf bepaald patroon wordt geplaatst. Vooraf wordt er geen patroon bedacht waarin de plankenvloer terecht komt, waardoor altijd een unieke vloer ontstaat. U hoeft niet te letten op verschillende lengtes bij het leggen. De planken komen door elkaar gemixt in willekeurige volgorde op de vloer terecht. De plankenvloer wordt rij voor rij gelegd. Het afgekorte deel aan het eind van de eerste rij is de eerste plank welke gelegd wordt op de volgende rij. Let wel op dat er geen plank met een grote noest bij een deur gelegd wordt.

 

TAPIS

 

 

Traditioneel tapisparket: een duurzame investering

Gaar voor de goedkoopste tapisvloer naar www.beboparket.nl en www.bebolaminaat.nl

 

Een Tapisvloer is een dunne, massieve parketvloer, welke ook wel tapis parketvloer of Bourgogne vloer wordt genoemd.

 

De tapisvloer heeft een plank met een dikte van 9 millimeter en breedte van minimaal 10 centimeter.

En meet de plank een breedte tot 9 centimeter, dan is de dikte 6,3 millimeter.

 

Tapisparket leggen : specialistenwerk

 

 

Tapis betekent tapijt in het Frans. Er zit geen messing- en groefverbinding aan een Tapisplank. De tapisparketplank wordt strak tegen elkaar aan gelegd op een vooraf gelegde ondervloer. De  Bourgogne- of Tapisplank is verlijmd op een ondervloer van bijvoorbeeld spaanplaat. De parketteur ofwel de specialist schiet  er spijkertjes doorheen om de planken goed strak op de lijm gedrukt te houden. Deze spijkergaatjes worden later gestopt en geschuurd en zijn na bewerking haast niet meer te zien.